Zelf voorlichting geven

Ben je zelf homo, lesbisch of biseksueel en vind je het leuk om daarover met jongeren in gesprek te gaan, dan is voorlichting geven misschien iets voor jou!

Afgelopen schooljaar werden er in de regio van COC Zwolle ongeveer honderd voorlichtingen gegeven. De vraag naar voorlichtingen stijgt! Deze voorlichtingen worden gegeven op scholen, bij buurthuizen, kerkinstellingen en aan plattelandsvrouwen. We richten ons op allerlei verschillende leeftijden en doelgroepen. Onze hoofddoelgroep blijft echter scholieren in het voortgezet onderwijs.
 
Wij zoeken
Enthousiaste en gemotiveerde vrouwen en mannen  met een homoseksuele, lesbische of biseksuele geaardheid. Het is belangrijk dat je makkelijk over jezelf en je seksuele voorkeur kunt praten.
Verder is van belang dat je sociale vaardigheden bezit, en voor een groep wilt staan.

Wij bieden
Wij bieden een team van enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers.
Nieuwe vrijwilligers krijgen persoonlijke begeleiding van andere vrijwilligers binnen de voorlichtingsgroep.  Hiernaast is er regelmatig aandacht voor scholing en nieuwe lesmethoden. Uiteraard worden reiskosten voor het geven van voorlichtingen vergoed.

Interesse?
Neem contact op  met COC Zwolle via voorlichting@coczwolle.nl
Bij wederzijds enthousiasme draai je eerst een maand mee, je maakt kennis met de andere voorlichters en je bent aanwezig bij een aantal voorlichtingen. (guppen/stage lopen)