God's Own Country in Fraterhuis

Intens, romantisch drama over een schapenboer wiens leven op zijn kop komt te staan na de komst van een seizoenarbeider.

Johnny Saxby werkt van ‘s morgens tot laat ‘s avonds in zijn eentje op de armzalige boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Zijn grootmoeder Deirdre is nu te oud om te helpen op het land en zijn vader worstelt met de gevolgen van een hartaanval. Overweldigd door zijn zware verantwoordelijkheden probeert Johnny zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub. 

Als de Roemeense seizoenarbeider Gheorge voor enkele weken op de boerderij komt werken, verandert Johnny’s leven voorgoed. Gheorge werkt hard en wint langzaam Johnny’s respect in de harde condities waarin ze moeten werken. Ze voelen zich langzamerhand in meer dan een opzicht tot elkaar aangetrokken.

De film werd opgenomen op het platteland van Yorkshire, dichtbij het huis waar regisseur Francis Lee opgroeide. Acteurs Josh O'Connor en Alec Secareanu werkten ter voorbereiding op een echte boerderij. 'God's Own Country' is een op en top Brits liefdesverhaal dat 'Brokeback Mountain' in herinnering roept.

God's Own Country draait vanaf eind maart in Filmtheater Fraterhuis. Voor meer informatie en om direct kaartjes te kopen, ga je naar de website van het filmtheater