SOA prikactie op Soul Saturday 16 mei

Op 16 mei houdt GGD Ijsselland een prikactie tijdens Soul Saturday in Café De Garage. 

Het COC Zwolle en GGD IJsselland organiseren deze soa-prikacties al jaren. Harriette van Buel-Bruins, verpleegkundige van GGD IJsselland: “Deze acties blijven hard nodig. Jongeren weten echt niet voldoende over het hoe wat van soa, dat blijft ons opvallen. Ze vinden het ook vaak eng om naar de GGD te gaan met vragen over soa of veilig vrijen of voor een soa-test. Wij merken dat na speciale acties zoals deze, onze drempel voor hen is verlaagd."

Testen, vaccineren en voorlichten
Tijdens deze avond kunnen bezoekers van De Garage zich gratis en anoniem laten testen op soa. Naast het testen op soa, geeft de GGD voorlichting en advies over veilig vrijen en kunnen bezoekers zich laten vaccineren tegen Hepatitus B. GGD IJsselland is deze avond aanwezig van ongeveer 22.30 tot 01.00 uur.

Stappen en prikken, een prima combinatie
Jongeren blijken het een prima combinatie te vinden: een avondje stappen en meteen iets vragen over soa, je laten vaccineren of je laten testen op soa. “Het is voor ons een extra avond werken, maar met groot effect want we bereiken nu jonge mensen die we anders minder snel hadden gezien", aldus Van Buel-Bruins.
 

Meer informatie
Een afspraak maken voor het Soa spreekuur en / of een soa-test bij GGD IJsselland in Zwolle of Deventer is natuurlijk ook mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website van GGD IJsselland: www.ggdijsselland.nl. Of bel voor een afspraak: 038 - 428 16 00.