Coming Out week in Zwolle

In de week rondom Coming-out dag, 11 oktober, organiseert De Stadkamer samen met COC Zwolle een aantal bijeenkomsten.

Coming -Out dag is de dag waarop je viert dat iedereen open kan zijn over wie ze zijn. Deze dag wordt elk jaar gevierd op 11 oktober en dit jaar is dat op een vrijdag.

Donderdagavond, vrijdagavond en zaterdag (10, 11 en 12 oktober) zijn er verschillende bijeenkomsten en workshops te bezoeken in De Stadkamer Zwolle. 

Donderdag is er een bijeenkomst met een gastspreker en muziek. Schrijver Alex Bakker komt vertellen over zijn boek ‘Transgender in Nederland. Een buitengewone geschiedenis'. En Kayden, bekend van “Holland’s Got Talent”, zal die avond voor de muziek zorgen. 

Ook is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. De avond start om 19.30 uur, en duurt tot 22.00 uur.

Vrijdag staat in het teken van workshops, in de vorm van de GSA-dag. GSA is een groep leerlingen en docenten op een school die zich inzet voor acceptatie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit. De GSA-dag is bedoeld voor leerlingen en docenten van scholen uit de regio. Het maakt daarbij niet uit of je al een GSA hebt of niet: iedereen is welkom! 

De drie workshops van die avond zullen gaan over Paarse Vrijdag, Onzichtbare groepen binnen lhbt+ en het geven van presentaties.

Vanaf 18.00 uur, ook later komen is mogelijk. De avond duurt tot 20.45 uur.

Zaterdag zijn COC Zwolle en Club- T Zwolle de hele dag aanwezig met een informatiestand. Ook is er deze dag de Genderbox van Mindmix.  

Hoe zit het bij jou? Matcht het allemaal wel een beetje? De Genderbox vertelt je hoe het écht zit... Het doel is om bewustwording te creëren over gender- en seksualiteitsnormen: over hoe mensen vaak denken dat de categorieën:  geslacht, expressie, “vallen op” en genderidentiteit aan elkaar verbonden zijn. Je kunt nou eenmaal niet zomaar ongestraft één categorie veranderen zonder dat de andere categorieën mee schuiven... Of wel? 

Met deze genderbox worden bezoekers op een speelse manier gevraagd om na te denken over  identiteit, sekse, expressie en gender.   

Er is geen aanmelding of entree nodig voor deze bijeenkomsten.