Nooit meer in de kast, 12 levensverhalen van roze ouderen

03/03/2018

“In Zwolle mag je jezelf zijn”. Dat is het motto voor de campagne die Driezorg en WijZ gezamenlijk lanceren tijdens de week van zorg en welzijn.

Om dat thema bespreek- baar te maken organiseren Driezorg en WijZ i.s.m. met de COSBO, COC en de groep “roze ouderen” een expositie. U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de expositie “Nooit meer in de kast” van Hanneke van der Meer op 14 maart in Wijzlocatie de Terp.

Jezelf zijn betekent dat je mag zijn wie je bent. Onderzoek wijst echter uit dat ouderen lang niet altijd voor hun geaardheid uit durven te komen als ze te maken krijgen met enige vorm van zorg. Daarom hebben Driezorg en WijZ de handen ineen geslagen. In de week van zorg en welzijn wordt een expositie “nooit meer in de kast” geopend in de Terp.

De expositie duurt vier weken, is open voor publiek en bestaat uit 14 roll up banners met elk een eigen levens- verhaal van een roze oudere en een introductiebanner. De expositie wordt na de opening voor de helft verplaatst naar Fermate en wisselt twee weken later van locatie. Het Gilde is tijdens de opening en ook na de expositie beschikbaar voor bewoners die hun levensverhaal willen optekenen.

Wanneer: 14 maart 2018
Waar: WijZ, grote zaal in de Terp, Hogenkampsweg
Tijd: 15.30 uur inloop,15.45 uur of ciële opening door de wethouder

Daarnaast organiseren Driezorg en WijZ op 16 maart om 20.00 uur theatervoorstelling “vrolijk Roze”.
 Deze voorstelling vindt plaats in het theater in de Havezate en is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.