Voorzitter spreekt met Koning

23/11/2016

Op dinsdag 22 november 2016 bracht Koning Willem Alexander een bezoek aan COC Nederland. Voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle was een van de vertegenwoordigers van regionale verenigingen die met hem mochten spreken.

Tijdens het historische bezoek van de Koning aan het jarige COC sprak hij met vertegenwoordigers van Jong&OUt, Expreszo, ouderen, mensen die een GSA hebben opgezet, mensen die zich inzetten voor LHBT's op regionaal niveau en vele anderen. Zo kreeg hij een goed inzicht in de activiteiten van onze belangenvereniging.

Voorzitter Ilja de Jong sprak met de koning over de regionale verschillen in het land. COC Zwolle richt soms zich op andere zaken dan bijvoorbeeld COC Amsterdam. De Jong haalde aan dat het uithangen van een regenboogvlag op veel scholen al een grote stap was voor scholen in onze regio. Daarnaast is er gesproken over het belang van de samenwerking met het COA op AZC Dronten waar COC Zwolle LHBT vluchtelingen adviseert en steunt. Een gezamenlijk onderwerp was dat COC voorlichters over het algemeen moeilijk binnenkomen op scholen in de omliggende dorpen en steden. De koning was goed geïnformeerd en stelde veel vragen.