Een regenboogboom als tattoo

Toen Monique Veenstra een tattoo wilde, wist ze zeker dat het iets met een boom moest zijn.

Ze vertelt: “”Ik heb iets met bomen. Ben een soort van bomenknuffelaar. Ik houd ervan om een mooie bijzondere boom die iets uitstraalt, voor zover dat mogelijk is, te omarmen en te knuffelen. Als bomen konden praten, wat zouden ze dan veel kunnen vertellen.

In mijn jonge jaren, was ik niet goed geaard, niet goed geworteld. Ik heb therapie gehad en dat heeft mij heel goed gedaan. Net als een boom, ben ik nu gelukkig ook goed geworteld.
Ik hoor uiteraard bij de lhbti+ gemeenschap. De letter B slaat op mijn seksuele geaardheid. Om de acceptatie van lhbti+’ers te vergroten, vind ik zichtbaarheid heel belangrijk. Ik wist dus al dat ik een boom wilde als tattoo, nu bedacht ik dat de takken van die boom in de kleuren van de regenboog moesten. En dat die tattoo duidelijk zichtbaar voor iedereen, op mijn onderarm moest komen. 

Ik heb een kunstenaar gevonden die een prachtig ontwerp heeft gemaakt. Maar ik was bang dat de volgorde van de kleuren niet goed zou komen. Ik wist de volgorde uit mijn hoofd en heb uiteraard zeer goed opgelet. Maar Nick, van Blue Heart Tattoo, heeft het geweldig gedaan.

Ik ben er nu superblij mee. En mijn dochter ook. Die is dol op tattoos. En gelukkig heeft mijn opvoeding goed gewerkt. Net als ik, streeft zij ook naar een meer inclusievere samenleving. Waarin je niemand mag buitensluiten. Hopelijk draagt mijn tattoo daar ook aan bij.”