Over ons

COC Zwolle: al meer dan 40 jaar actief

COC Zwolle werd opgericht in 1976. Onder de vleugels van COC Deventer starten drie Zwollenaren dat jaar een praatgroep. Een paar jaar later organiseert COC Zwolle café-avonden in jongerencentrum Salvador aan de Thorbeckegracht. Het jongerencentrum sluit in 1987 en de Oranjeschool aan de Jufferenwal wordt het nieuwe onderkomen.

20 jaar

COC Zwolle groeit hard en met name de swingavonden zijn in de jaren negentig een begrip. In 1998 verhuist het COC naar de Kamperstraat 17. Dit is lange tijd een bruisende ontmoetingsplek in het centrum van Zwolle. Als het aantal bezoekers terugloopt, sluit COC Zwolle in 2015 de deuren van het pand. De activiteiten worden voortaan op andere locaties georganiseerd en de vereniging investeert extra in zichtbaarheid en bereikbaarheid nu er geen eigen fysieke ontmoetingsplek meer is.

40 jaar

Ter gelegenheid van het feestelijke veertigjarig jubileum van COC Zwolle wordt in december 2016 de campagne 'Kun jij zijn wie je bent?' gepresenteerd. Het bijbehorende boekje kun je hier downloaden. Via het linkermenu op deze pagina lees je alle recente informatie over de vereniging COC Zwolle. Liever alle informatie overzichtelijk bijeen in een boekje? Dat kan! Je kunt het hier downloaden of contact met ons opnemen voor een fysiek exemplaar.