Praat mee

Ga in gesprek over seksuele diversiteit en genderidentiteit

Een veilige samenleving waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en zichzelf kan, mag en durft te zijn, is mogelijk als iedereen zich daarvoor inzet. Dat kan op verschillende manieren.

Op je werk, in de trein, tijdens het sporten...

Hoe vaak gebeurt het niet dat er - meestal onbedoeld - een ongelukkige opmerking of 'grapje' gemaakt wordt over iemands seksuele geaardheid? Door op die momenten niet je mond te houden maar vriendelijk te wijzen op de kwetsende aard van de grap of opmerking, draag je bij aan de acceptatie van seksuele diversiteit. 

Praat mee op social media

Een ongenuanceerde of hatelijke opmerking is online makkelijk gemaakt. En veel mensen die buiten de traditionele sociale normen vallen, krijgen op internet de volle laag. Daarom is COC Zwolle actief op de sociale media. Via Facebook en Instagram dragen we actief bij aan openheid over en acceptatie van seksuele diversiteit. Wil jij online ook van je laten horen? Praat dan mee en maak een verschil.

Leden hebben invloed op de koers

Actief meedenken, meepraten en meebeslissen over de koers en activiteiten van COC Zwolle kan tijdens de ledenvergaderingen. Leden oefenen actief invloed uit op het beleid van COC Zwolle, dus word lid en laat van je horen!

Open in gesprek 

COC Zwolle is aanwezig bij veel maatschappelijke en culturele activiteiten in de regio Zwolle. Jaarlijks leggen vertegenwoordigers van COC Zwolle op 4 mei een krans tijdens de dodenherdenking in Zwolle. En op 5 mei zijn we altijd aanwezig bij het Bevrijdingsfestival Overijssel om samen de vrijheid te vieren. Ook de jaarlijkse Coming Outdag op 11 oktober en de maandelijkse Blije Borrels bij Stadscafé Blij zijn uitgelezen mogelijkheden om met ons en met elkaar in gesprek te gaan over seksuele diversiteit en genderidentiteit.