Het verhaal achter de tattoo - Yvonne

Haar huwelijksreis wil ze niet vergeten. De sfeer, de liefde, de verbondenheid. Daarom besloot Yvonne om er een tattoo van te laten zetten.

In juni 2018 trouwde ze met Josephine, haar grote liefde. Een huwelijksreis mocht niet ontbreken en het pasgetrouwde stel verbleef een dikke week op het romantische eiland Mauritius in de Indische Oceaan. Blauwe zee, witte stranden, palmbomen, bloemen, dolfijnen en natuurlijk zon. Het was er prachtig, vertelt Yvonne. Voordat ze trouwde wist ze al dat ze een tatoeage zou nemen over haar huwelijk. Toen ze op Mauritius was, wist ze dat het een tattoo van het eiland zou worden. 

Samen met de tatoeëerder stelde Yvonne de tatoeage samen. De ‘ingrediënten’ leverde Yvonne aan: zon, zee, strand, palmbomen, dolfijnen en een bloem. De tatoeëerder ontwierp de tattoo. Het tweede ontwerp was raak en staat inmiddels al drie jaar op haar bovenbeen.

Josephine houdt niet van tattoos en heeft er geen. Yvonne inmiddels zes. Deze, van de huwelijksreis, is de vijfde. Ze beloofde Josephine dat het de laatste zou zijn, maar kon zich niet aan de belofte houden. Na de laatste tatoeage heeft ze gezegd dat ze geen beloftes meer doet. Zo werkt het nou eenmaal niet met tatoeages, zegt Yvonne. 

Ze kan zich de huwelijksreis nog goed herinneren. Het verblijf op het eiland was heerlijk en romantisch, maar roept ook andere gevoelens op. Op Mauritius staan ze helaas niet open voor de LHBTI-gemeenschap. Daarom konden ze niet als vrouw en transvrouw op het eiland verblijven. Officieel was Josephine toen nog man. Daarom gebruikte ze, alleen voor het verblijf daar, haar oude naam Mark. Niet fijn, maar het kon niet anders. Het was een klein offer voor een geweldige huwelijksreis. Yvonne grapt: ‘Ik ben getrouwd met Josephine, maar ging op huwelijksreis met haar tweelingbroer Mark’.