Ieniemini Pride in Giethoorn op 26 juli

Stichting Regenboog Steenwijkerland organiseert op woensdag 26 juli 2023 de allereerste Ieniemini Pride in Giethoorn.

Tussen 15.00 en 18.00 uur zal de Stichting Regenboog Steenwijkerland aanwezig zijn in de betoverende grachten van Giethoorn, waar zij op ludieke wijze tompoucen zullen uitdelen aan de bezoekers. De Ieniemini Pride is een gelegenheid waarbij Stichting Regenboog Steenwijkerland zich inzet om de LHBTIQ+-gemeenschap te steunen en de boodschap van inclusiviteit, gelijkheid en acceptatie uit te dragen. Ondanks de vooruitgang die is geboekt in de afgelopen jaren, blijft het van essentieel belang om aandacht te blijven vragen voor de noodzakelijke inclusie van de LHBTIQ+-gemeenschap in onze samenleving, zo vindt de stichting.

De reden waarom de stichting deze activiteit organiseert, is dat er nog altijd uitdagingen en ongelijkheden zijn waarmee de LHBTIQ+-gemeenschap wordt geconfronteerd. Stichting Regenboog Steenwijkerland erkent deze uitdagingen en zet zich in om een veilige omgeving te creëren waarin alle individuen, ongeacht hun seksuele geaardheid of genderidentiteit, zich geaccepteerd en geliefd kunnen voelen. Giethoorn, met zijn pittoreske grachten en charmante ambiance, vormt het perfecte decor voor deze bijzondere gebeurtenis. Stichting Regenboog Steenwijkerland wil met deze Ieniemini Pride niet alleen een feestelijke activiteit neerzetten, maar ook een boodschap van solidariteit en eenheid overbrengen aan de gehele gemeenschap.

Het uitdelen van tompoucen tijdens de Ieniemini Pride is niet alleen een smakelijke traktatie, maar symboliseert ook de zoete overwinningen op weg naar een meer inclusieve samenleving. Stichting Regenboog Steenwijkerland nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze unieke activiteit en samen te komen in de viering van diversiteit.

Stichting Regenboog Steenwijkerland is een non-profitorganisatie die zich inzet voor sociale rechtvaardigheid en inclusiviteit binnen de gemeente Steenwijkerland. De stichting organiseert diverse evenementen en projecten om bewustwording te creëren en steun te bieden aan de LHBTIQ+-gemeenschap. Voor meer informatie over de Ieniemini Pride en andere initiatieven van Stichting Regenboog Steenwijkerland kunt u terecht op de website www.regenboogsteenwijkerland.nl