Kleur de Hanze vanaf 22 december

Van 22 december tot en met 30 december vindt er een uniek event plaats in Zwolle. Kleur de Hanze. Negen dagen lang wordt één van de meest markante panden, het Drostenhuis, in het licht gezet.

Samen met onder andere de regenbooggemeenschap van Zwolle wordt invulling aan dit evenement gegeven met als subtitel: “Zwolle bekent kleur”. Naast negen avonden met bijzondere projecties, die aan de hand van ingezonden kleurplaten worden getoond, is er ook nog een afwisselend randprogramma.

De afgelopen maanden konden kinderen en volwassenen kleurplaten van het Drostenhuis inkleuren en inleveren. Diverse kunstenaars van binnen en buiten de community hebben hieraan meegewerkt om hun invulling te geven aan Zwolle bekent kleur. Deze kleurplaten zijn op unieke wijze gedigitaliseerd om vervolgens op ware grootte te worden getoond op het Drostenhuis. Een unieke beleving, ook wanneer je zelf geen kleurplaat hebt ingestuurd en gewoon lekker wilt kijken naar andermans creaties.

De publieksopening van Kleur de Hanze is op 22 december om 19.00 uur voor het Drostenhuis en te zien tot en met 30 december.

Voor meer informatie kijk je op de website Kleur de Hanze.