Onze ‘chef-kok’ Theo Belt is afgelopen zomer op vakantie geweest in China en Indonesië. Het thema voor de Samen Koken Samen Eten activiteit in de Enk in Zwolle op vrijdag 3 oktober was daarom de oosterse keuken.
Theo had een Wonton soep bedacht waarin veel groentes (oa paksoy) werden verwerkt. Hoewel de soep verrukkelijk smaakte, was die niet zo verrassend als het hoofdgerecht en het toetje.
Het hoofdgerecht was op basis van kippendij, en tofu voor de vegetarische variant. Met groentes, kruiden, rijst en peertjes kregen we een maaltijd die super verrassend was. Ik ben zelf in beide genoemde landen op vakantie geweest. Maar de smaken die Theo bedacht, kende ik niet. Super lekker.
Dat gold ook voor het toetje. De vorm leek op een luxe tompoes, met totaal andere kleuren. De basis was mascarpone. Ook de smaak hiervan was buitengewoon.
De opkomst viel deze keer een beetje tegen. Maar ook met slechts twaalf personen was het weer super gezellig. Foto's vind je het in foto-album. Op de foto’s mis je twee personen die liever niet op de foto wilden. Hopelijk zijn we de volgende keer weer met twintig personen. Het maximale aantal. Wil je de volgende keer meedoen? Stuur een berichtje naar regenboogouderen@coczwolle.nl