Vrijdag 29 november was er weer een Samen Koken Samen Eten (SKSE) activiteit in de Enk in Zwolle. Deze keer met het maximaal aantal personen van 20. Leuk feitje was dat er meer vrouwen waren dan mannen (11 om 9).
De beide koks (Theo en Henk-Jan) hadden een herfstmenu bedacht. Vooraf een paddenstoelensoep en als hoofdgerecht hachee met rode kool en aardappelpuree. Voor de twee vegetarische deelnemers was er uiteraard een variant zonder vlees. Omdat het nagerecht teveel tijd zou kosten, had Theo dat thuis al gemaakt. Om de spanning erin te houden vertelde hij daar nog niets over.
Het langste moest de rode kool koken. Na het welkomstdrankje, moest die als eerste worden gesneden en met water aan de kook gebracht worden. Het is elke keer weer heel bijzonder om te zien hoe iedereen bij het voorbereiden en het koken zijn of haar eigen kwaliteiten inzet.
En het resultaat was weer van uitzonderlijke klasse.
De paddenstoelensoep had een krachtige en heerlijke smaak. De hachee was top. Met name de rode kool. Smeuïg en perfect van smaak.
Als klap op de vuurpijl, kwam Theo daarna met het toetje. Sorry, het dessert!
Zelfgemaakte griesmeelbavarois, met slagroom, chocolade en pepernoten. Rondom de bavarois lagen gestoofde peertjes. Een lust voor het oog en voor de smaakpapillen.
Na deze fantastische maaltijd gingen we kerstkaarten schrijven voor alle COC-leden boven de zestig jaar. Deze zullen ongeveer gelijktijdig in de bus liggen met het verschijnen van dit artikel op de site van COC Zwolle.
Foto's van deze middag vind je in het foto-album.
Carlo Duinkerken