Aan het einde van de middag kwam de regen met bakken uit de lucht. De werkgroep vreesde voor afzeggingen op het laatste moment. Maar gelukkig kwam iedereen die zich had aangemeld. We waren met z’n twaalven. En wat was het weer gezellig.
Theo Belt vertelde wat het menu was, liet ons alle ingrediënten zien en iedereen wist gelijk wat die moest doen. Zo bijzonder om te zien hoe vanzelfsprekend dat allemaal gaat. De een staat gelijk achter het fornuis, terwijl de ander niets liever doet dan fruit en groentes snijden.
Als voorgerecht hadden we iets Grieks. Watermeloen, met feta, olijven, basilicum, munt en een sausje van olijfolie, peper, citroen en limoen. Niemand kende dit gerecht en sommigen waren vooraf best sceptisch. Maar wat smaakte het bijzonder.
Het hoofdgerecht was Indiaase madras met couscous. De ingrediënten waren kippendijtjes, uien, tomatenblokjes, sperziebonen, maïzena, nectarines, pruimen en cashewnoten. Plus de benodigde kruiden en room. Een fantastisch gerecht dat de magen goed vulde. Daarnaast een salade op basis van Chinese kool, uien, lente-uitjes, komkommer en mandarijnen. Dit paste uitstekend bij de madras en couscous. We sloten de maaltijd af met Tiramisu-ijs met slagroom.
De tafels waren gedecoreerd met leuke boeketten uit de tuin van Henk-Jan en Carlo. Het was weer een bijzondere avond, veel bijgepraat en gelachen.
De volgende data voor Samen Koken, Samen Eten zijn op vrijdag: 29 november, 24 januari, 21 maart en 23 mei.
Foto's van 27 september vind je in het foto-album.