Tentoonstelling Freedom of Gender in Harderwijk

Van 1 tot 30 oktober te zien in Harderwijk: de fototentoonstelling Freedom of Gender. 

'Freedom of gender' is een samenwerking tussen Carla Kogelman, World Press Photo en Zilveren Camera winnaar en Village People Harderwijk. De tentoonstelling wordt op zaterdag 1 oktober geopend door wethouder Martijn Pijnenburg en Village People.

Bij de tentoonstelling hoort een boekje met portretten van en interviews met de gefotografeerden. Daarin vertellen ze over labels, de betekenis van hun gender en of ze overal kunnen zijn wie ze zijn. 'Freedom of Gender" is het tweede deel in de reeks foto's, waarin Village People de samenwerking zoekt met fotografen om Ihbtiq+ in Harderwijk en omgeving een gezicht te geven.

Alle door Carla gefotografeerde mensen, zijn vaste bezoeker van het Village People (jongeren) café. Een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, onder elkaar, met elkaar en zonder maatschappij die iets van hen vindt.

Carla Kogelman (1961) is documentair- en portretfotograaf. Ze houdt van langlopende projecten. Het geeft verdieping aan de verhalen die ze zoekt, vindt en wil vertellen. Haar portretten illustreren het dagelijks leven en ver-beelden opgroeien, emotie en hoe mensen in het leven staan.

De foto's zijn van 1 oktober t/m 30 oktober 2022 te zien in de MESS, Oranjelaan 11a, Harderwijk. Entree en het boekje 'Freedom of Gender' zijn gratis. Meer informatie en openingstijden vind je op villagepeople.nl