Yv&Leed

Hey, dit is Josephine, de vrouw van Yvonne. Ik ben trans vrouw en biseksueel en kwam pas vlak voor onze bruiloft uit de kast. In deze gezamenlijke rubriek vertellen wij om en om over wat dit allemaal teweegbrengt en over ons leven samen. Deze maand vertel ik over mijn Yv en leed.

Voor de vaginaplastiek die ik op den duur ga krijgen moet mijn schaamstreek onthaard worden. Dit gebeurt doormiddel van laserbehandelingen. Elke zes weken heb ik zo'n behandeling waar bij steeds kleine gebieden worden gezapt. De behandelingen worden steeds pijnlijker dus heb ik van de dermatoloog een verdovende zalf voorgeschreven gekregen. Door het gebruik van de zalf, in combinatie met koelen, had ik bijna geen pijn meer. Gelukkig maar want het is natuurlijk wel een gevoelige plek!

Daarnaast zijn Yvonne en ik heel veel aan het wandelen. Ze vertelde vorige maand al dat ze wat moest afvallen voor de inseminatie en dat doen we dus door veel te wandelen. Soms doen we wel tien kilometer op een dag. Inmiddels is ze al bijna vijf kilo kwijt in iets meer dan een maand. Ik ben zo trots op haar!

Halverwege maart waren natuurlijk de tweede kamerverkiezingen. Omdat ze mij had gemachtigd heb ik ook voor mijn vrouw gestemd. Toen de uitslag bekend werd gemaakt, werd ook duidelijk dat Lisa van Ginneken als eerste transvrouw de tweede kamer in zou gaan. Aan de ene kant vind ik dat het te lang heeft geduurd. Eigenlijk zou dit anno 2021 de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Maar toch is het wel een enorme mijlpaal en is het zeer bijzonder. Ik wens haar heel veel succes.

De ochtend van 28 maart heb ik mijn vrouw erg aan het lachen gemaakt. Omdat er die week al paasartikelen in de supermarkt lagen heb ik me vergist in wanneer het daadwerkelijk Pasen was. Omdat ik meestal een vroege vogel ben was ik het eerste wakker en ik dacht dat het wel leuk zou zijn om mijn vrouw te verrassen. De oven werd voorverwarmd, ik heb de tafel gedekt en lekker een glaasje sinaasappelsap voor Yvonne in geschonken. Toen ik haar wakker maakte was ze erg verrast. "Ja maar schat, Pasen is pas volgende week!" Wat hebben we toen enorm gelachen. 

Toen het een week later daadwerkelijk Pasen was, werd Yvonne zelf op tijd wakker dus hebben we gezamenlijk het paasontbijt voorbereid. We hebben lekker gegeten en het begon die ochtend zelfs nog te sneeuwen. Daar zaten we dan, "let it snow" te zingen tijdens Pasen!

Deze maand had ik een controlegesprek bij het VU. Daarvoor heb ik bloed moeten prikken, dat ging eigenlijk allemaal gewoon goed. Tijdens het controlegesprek hebben we onder andere mijn hormoonwaardes besproken, ook deze waren goed. Ik merk dat ik door de hormonen me rustiger voel. Zo heb ik minder de drang om me ergens voor te bewijzen. En als klap op de vuurpijl heb ik zelfs borstgroei.


In mijn vorige Yv & Leed vertelde ik dat ik graag weer in de ICT aan het werk zou gaan en dat ik daarvoor veel aan het solliciteren was. Deze maand heb ik zelfs een keer drie sollicitaties in één week gehad! En al dat solliciteren heeft zeker wat opgeleverd, ik ben namelijk aangenomen bij de belastingdienst. Volgende week heb ik mijn eerste werkweek en ik heb er zin in. Doordat ik nu meer ga verdienen hebben we straks te veel inkomsten voor sociale huur. Echter gaan onze inkomsten dermate veel omhoog dat we een huisje kunnen gaan huren bij de Milligerplas. Dit is echt wel een droomplek voor ons allebei!