Yv&Leed: Ik was zo ontzettend trots!

Hoi! Even voorstellen hoor, mijn naam is Yvonne van Hasseld en ik ben panseksueel. Ik ben sinds 2018 getrouwd met Josephine, de leukste en de liefste transvrouw van Nederland, althans dat vind ik! In de rubriek Yv & Leed vertellen Josephine en ik om de beurt over de transitie van Josephine en over ons leven samen. Deze maand ben ik aan de beurt!

Deze maand is Josephine begonnen aan haar nieuwe baan. Superleuk om te zien hoe ze het werk steeds leuker begon te vinden. De eerste tweeëneenhalve week heeft ze op kantoor gewerkt. Dit betekende vroeg opstaan en lange dagen van huis. Uiteraard gun ik het haar van harte maar ik moest wel erg wennen aan het alleen zijn. Sinds een paar dagen werkt ze vanuit huis en eigenlijk vind ik het wel fijn dat ze weer in de buurt is.

Als spelletjesfanaat hebben ik vorig jaar samen met Josephine Escaperoom The Game ontdekt. We hebben dit heel veel gespeeld samen met mijn zus Lilian, haar partner Bas en mijn neefje Dyllan. Omdat we dit zo leuk vinden was het voor ons een interessante ontdekking toen we hoorden over EscapeTours. Dit zijn wandelingen die je maakt door een stad en tijdens die wandeling beantwoord je vragen aan de hand van je omgeving. Dit kan dus bijvoorbeeld een naam op een ANWB-bordje zijn maar ook hoeveel ramen een bepaald gebouw heeft. We vonden het zo leuk om te doen dat we een paar dagen later nog een EscapeTour hebben gedaan, waarbij we zelfs tweede zijn geworden! Dat hadden we grotendeels te danken aan Dyllan, die echt op hoge snelheid de straten door sprintte. Ik vind het echt een aanrader!

Het weekend van 24 en 25 april werd op Radio Zwolle De Regenboog Top 200 uitgezonden, een lijst met liedjes die allemaal gerelateerd zijn LHBTI+. Vooraf heeft mijn collega en vooral vriendin Heleen mij gevraagd of ik nog liedjes wist voor de lijst, maar heel eerlijk wist ik er niet één. Toch heb ik erg genoten en had ik bij meerdere liedjes een moment van: o ja!!

Op Koningsdag heeft Lilian koningsspelen georganiseerd. Samen met haar, Bas, Dyllan, de vader van Dyllan, Josephine en de tweeling van Bas en Lilian hebben we meerdere spelletjes gedaan, onder andere ezeltje prik, koekhappen en snoephappen. Het was heel gezellig en uiteindelijk hebben we de dag afgesloten met een barbecue.

Daarnaast heeft Lilian samen met Dyllan een familiebingo georganiseerd. Iedereen moest vooraf minstens één prijsje kopen. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de poedelprijs. Daar heb ik zoveel lol om gehad want ik heb online een trofee gevonden met een afbeelding van een poedel erop, haha!

Op 5 mei waren Josephine en ik vier jaar samen! Dat hebben we gevierd samen met mijn vriend en collega William. We hebben samen de livestream van Bevrijdingsfestival Overijssel gekeken. In deze livestream was William zelf te zien. Hij heeft speciaal voor de livestream een rap geschreven en ik was zo ontzettend trots! 's Avonds hebben we de dag afgesloten met pizzarette, waarbij je mini-pizza's maakt die je zelf kunt beleggen. Een geslaagde dag dus!

Tenslotte heb ik meegedaan aan de Walk & Talk-actie van Amnesty International. Hierbij ben ik met een vrijwilliger van Amnesty International in gesprek gegaan over de situatie in Polen en over mensenrechten. Ik vond het een bijzonder mooi gesprek en ik ben daarna ook druk aan de slag gegaan met het schrijven van een artikel over de wandeling en met de bijbehorende kaartenactie. Het artikel dat ik over de wandeling heb geschreven vind je hier.